Schoolfoto’s

Deze week is het weer schoolfoto-’tijd’.

Gisteren was de eerste dag en morgen is de tweede dag. Je merkt altijd aan de medewerkers en docenten van de school dat dit een hele organisatie is. Zo’n dagje (of in ons geval twee daagjes) dat organiseer je niet ‘even’.
Een aantal kinderen is behoorlijk van de leg tijdens zo’n dag. En sommige ouders ook, de kinderen gaan vaak met hun mooiste kleding naar school en hebben dan de opdracht om ‘schoon te blijven’. En dat valt niet mee. Ouders willen dat je begint met de klas van hun kind, maar ja alle klassen tegelijk gaat niet lukken. Uiteraard beginnen we altijd met de kleinste kinderen.
Schoolfoto’s maken is altijd een bijzondere tak van sport. Kinderen vinden het vaak spannend en het duurt bij sommige dan ook wel even voordat ze ontspannen. Omdat schoolfotografie niet onze core-business is, zijn wij in de gelegenheid meer tijd te nemen voor de kinderen.
Op deze school was het plan om buiten foto’s te maken. Extra spannend aangezien het weer natuurlijk niet altijd mee werkt.
De hele week hield ik het weerbericht in de gaten, maar het veranderde bijna per uur, dus besloten we het maar af te wachten of de weergoden ons gunstig gezind zijn. Uiteraard hadden we ook een back-up plan, binnenfoto’s met een mooie groene achtergrond in de kleur van de school.

De foto’s die ik hier laat zien hebben we gemaakt op een dag met prachtig weer, dus dat is ook wat we voor deze week hadden besteld.
En gelukkig is dat – gisteren in elk geval – goed gekomen. De kleutertjes en groep 3 zijn inmiddels gefotografeerd, de bovenbouw is morgen aan de beurt. We hebben een paar druppeltjes regen gevoeld tijdens de laatste kinderen van de kleuterklas die net voor de pauze aan de beurt was. In de pauze een flinke bui en toen groep 3 aan de beurt was, was het droog tot en met de allerlaatste broers -en zussenfoto.

Deze foto’s gepubliceerd met toestemming van de ouders

Voor morgen is de kans op mooi fotoweer groter dan dat het gisteren was. Dus we gaan er dan ook vanuit dat dit geen probleem moet worden.

Wil je ook schoolfoto’s. geïnspireerd op deze foto’s ? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. info@gabeesfotografie.nl

Wij zullen dan een informatiepakket sturen naar de school en misschien zetten we jouw kind dan binnenkort ook op de foto!
Uiteraard maken wij ook binnenfoto’s in een fotostudio opstelling.

Let op: wij nemen maar een beperkt aantal scholen per jaar aan, dus vol=vol.