Gaby bij Hippe Hendrik

Foto: Lydia Hoogland

Wie is het gezicht achter Gabees Fotografie ? 

 

Ik ben Gaby Kooijman (1973), een ‘ras – echte – rotterdammerT’ en sinds een jaar of 20 woonachtig in Barendrecht. Samen met Raymond heb ik twee zoons, Damian (2000) en Kaj (2004).
Sinds een aantal jaar timmer ik serieus aan de weg in Barendrecht als Fotograaf.

Ik ben vrouw, (schoon)moeder, zus, tante, vriendin, nicht, dochter en fotograaf.

Naast deze titels hecht ik aan een aantal merken, ik fotografeer altijd met NIKON, bewerk mijn foto’s op een APPLE, bel ik met een IPHONE en draag ’s zomers vaak Allstars. Bestonden deze producten in het roze, dan waren ze roze!
Ik geef toe:

Roze Allstars √
Roze iPhone √

Sinds een paar maanden is mijn fotostudio gevestigd op het bedrijventerrein Reijerwaard in Barendrecht. Toen ik begon met fotograferen, waren die voornamelijk gezinnen, familie’s en kinderen (Mijn eigen kinderen achtervolgde ik met mijn fototoestel tot ze er niet goed van werden). Maar nu merk ik dat mijn werkgebied langzaam verplaatst richting bedrijfsfotografie en huwelijksfotografie.
Bedrijfsfotografie is heel breed, dit kunnen bedrijfsreportages zijn, maar ook profielfoto’s voor het ‘smoelenboek’ of producten.

Tijdens de huwelijksreportages werk ik samen met Lydia Hoogland Fotografie onder de naam dé fotografie.studio Barendrecht. Twee fotografen (voor de prijs van één) heeft zoveel voordelen, kijk maar eens op de website van dé fotografie studio Barendrecht.

Ik fotografeer het liefst mensen. Mensen in de studio, mensen op een locatie, bruiloften, baby’s, gezinnen, werknemers en ga zo maar door. Echte emoties zijn het allermooist.
Op bruiloften heb je voornamelijk blije mensen maar ook het verdriet en de dankbaarheid tijdens een uitvaart is prachtig om vast te leggen.
Daarnaast fotografeer ik ook producten en (huis)dieren.

Ik probeer me altijd aan te passen aan mijn klanten en word in de omgang met de klanten een soort “Kameleon”, ik pas me aan zonder mezelf te verliezen. Zo zorg ik ervoor dat iedereen zich thuis voelt. Ook in de studio mogen kinderen, kinderen zijn. Dit betekent dat ze soms gewoon even geen zin hebben, of ze misschien iets drukker zijn dan ouders graag zouden hebben, maar ook daar is tijd voor.

Je laten fotograferen door mij kost je meer dan 10 minuten, we drinken koffie als we in de studio zijn, maken een praatje en als iedereen er klaar voor is, beginnen we met fotograferen.
Ik ben overtuigd dat dit de foto’s ten goede komt!