STAPPENPLAN:

Voldoe je aan de boven genoemde voorwaarden dan regel je in drie stappen de verlenging van je rijbewijs.

Stap 1: Je pasfoto laten maken bij Gabees Fotografie | Fotograaf Gaby Kooijman

Maak een afspraak (onder deze tekst) op deze website en laat een officiële RDW goedgekeurde pasfoto maken.
De pasfoto wordt gemaakt in onze sfeervolle fotostudio in Barendrecht.
Wij sturen deze digitaal in bij het RDW inclusief jouw handtekening en je krijgt de pasfoto geprint mee.

Prijs voor deze pasfoto is € 17,50

De pasfoto moet voldoen aan bepaalde eisen en gemaakt zijn door de RDW-erkende fotograaf.

Gabees Fotografie | Fotograaf Gaby Kooijman is een RDW-erkende pasfotograaf. Neem je rijbewijs (of je rijbewijsnummer) mee wanneer je de pasfoto laat maken. Na het laten maken van de foto zet je bij ons je handtekening die later gebruikt zal worden op je rijbewijs.

Wij sturen direct je pasfoto en handtekening beveiligd en digitaal naar het RDW. Binnen een paar minuten krijg je van de RDW een e-mail. Hierin staat of je het rijbewijs online kunt verlengen.
Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet nog wel naar het gemeentehuis en kan dit niet digitaal doen.
Sowieso krijg je, voor je online rijbewijs verlenging, een pasfoto mee omdat de overheid dit van ons vereist.

 

Stap 2: Je online aanvraag – de bevestigingsmail van het RDW

Je krijgt binnen enkele minuten na de aanvraag een e-mail van het RDW met daarin de bevestiging of je deze online kunt verlengen. (Daarnaast moet je wel aan de voorwaarden voldoen.)

Ga naar de website van www.rdw.nl/ditigaalaanvragenrijbewijs. Kies daar voor “digitaal aanvragen rijbewijs” en log in met de DigiD-app. Nadat je bent ingelogd regel je binnen een paar minuten de verlenging van je rijbewijs. Ook kun je zelf aangeven op welke locatie binnen de gemeente je het rijbewijs wilt ophalen. Via iDeal reken je direct af. De RDW maakt het rijbewijs. Deze kun je al na een aantal werkdagen ophalen bij het gemeentehuis. Je ontvangt een e-mail van de RDW als je rijbewijs klaar ligt bij de gemeente.

 

Stap 3: Je rijbewijs ophalen

Je kunt het rijbewijs ophalen bij de door jou opgegeven locatie in je gemeente. Kijk op de site van je gemeente of je een afspraak moet maken voor het ophalen van je rijbewijs. Neem je huidige rijbewijs en de gemaakte pasfoto op print mee, het huidige rijbewijs moet je inleveren. Daarna krijg je het nieuwe rijbewijs. Voordeel van dit alles is dat je niet veel tijd kwijt bent